X
GO

Nieuwsbrief 13 januari 2023

Verhuizing in zicht

Na de kerstvakantie zullen we ons voorbereiden op een verhuizing; terug naar ons vernieuwde gebouw. In de afgelopen maanden is er hard verder gewerkt en is men begonnen met de afwerking. In het gebouw worden de mooie details zichtbaar en buiten krijgt ook het plein een nieuw jasje.

Op 23 en 24 februari hebben we inpakdagen en zijn alle kinderen vrij.
Van 27 februari t/m 3 maart is het Krokusvakantie.
En op 6 en 7 maart zijn de uitpak dagen en zijn de kinderen nog steeds vrij.

Een extra lange Krokusvakantie dus!

 

CITO afname en stress

Deze week en de komende 2 weken worden er weer CITO’s afgenomen. Ondanks dat we elke keer benadrukken dat het slechts een papiertje is met wat vragen, dat het bedoeld is om te kijken waar we kinderen nog verder bij kunnen helpen, zijn er altijd een paar kinderen die toch stress ervaren. Misschien dat jullie – als jullie dat merken bij je kind – deze stress terug kunnen brengen tot gezonde zenuwen?

 

Voortgangsgesprekken

De voortgangsgesprekken staan gepland in de week van maandag 13 februari t/m 20 februari. Elke leerkracht zal hiervoor een intekenlijst maken en in sommige gevallen zal er een datum geprikt zijn, omdat ook Rozemarijn of Elske bij het gesprek aanwezig moet zijn. Elke keer weer is dit een heel gepuzzel. Houd daarom zoveel mogelijk de datums die nu gepland staan vrij, zodat je flexibel bent.
We zijn bezig met een ouderapp waarbij communicatie in de toekomst makkelijker kan worden.

 

Suriname

Dorien is afwezig van 26 januari tot 6 februari i.v.m. een reis naar Suriname. Deze stond al een jaar gepland. Voor heel dringende vragen kunnen jullie contact opnemen met Elske e.winterwerp@tobiaszeist.nl of Rozemarijn r.tigelaar@tobiaszeist.nl.

 

Zieke collega’s

Zoals een aantal van jullie heeft ervaren, hebben we een aantal zieke collega’s.
Marije (klas 5) is nog niet hersteld van haar hersenschudding. Het lukt ons tot nu toe om de vervanging rond te krijgen.
Nelleke (klas 1/2/3) is nog niet hersteld van de griep. Deze week is de vervanging gelukt. Voor volgende week zoeken we nog naar oplossingen.
Matthijs (gym) is vanwege werk-privé disbalans uitgevallen en het is niet duidelijk wanneer hij terugkomt. Hij heeft voor de Kerst zijn ontslag ingediend en dat zou met de Voorjaarsvakantie zijn ingegaan. Voor 2 weken heb ik onze fijne freerun leraar Samuel weten te strikken.
Lucienne is ziek en zal langdurig afwezig zijn. We hebben een vacature uitstaan, maar in de tussentijd helpt Tooske Veltman (haar dochter) ons met de telefoon opnemen, absenties en lichte administratieve zaken.

Ondanks deze hobbels hebben we met de kinderen een rustige week achter de rug. De sfeer in de groepen is goed en de kinderen zijn over het algemeen weer goed gestart!

 

Afscheid Lidewij

Op vrijdag 10 februari zullen we officieel afscheid nemen van Lidewij. Lidewij gaat vanaf 13.15u afscheid nemen per klas van de kinderen. Tussen 15.15-15.45u (met uitloop) kunnen jullie afscheid nemen.

 

Sprookjesconcert Zeister Philharmonisch Orkest

Op 18 februari is er een uitvoering van het Sprookjesconcert met gratis toegang voor kinderen in de Broederkerk in Zeist.
Het orkest bestaat inmiddels alweer ruim zeventig jaar uit musici uit de regio Zeist, De Bilt, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en daarbuiten. Het concert op 18 februari is een samenwerking met Janneke Schotveld, de bekende schrijfster van kinderboeken. Janneke leest voor uit haar werk, het orkest begeleidt haar met bijpassende muziek. Met dit concert geven ze uitvoering aan één van hun doelstellingen: ze streven ernaar om klassieke muziek voor zowel jong als oud toegankelijk te maken.
Het concert past goed bij leerlingen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, maar deze grenzen zijn zeker niet strikt. De toegang is voor alle kinderen gratis. Het is wel noodzakelijk om ook voor kinderen een kaartje te boeken. Voor verdere informatie verwijs ik jullie naar hun website www.zpho.nl.